Hapkido

Hapkido is een traditionele, maar jonge en daardoor pragmatische zelfverdedigingssport die zich onderscheidt in haar grote variatie aan technieken. Bij Hapkido werden enkel de meeste effectieve verdedigingstechnieken weerhouden in de vorm van zeer krachtige en snelle stoot en traptechnieken, grondgevecht, gewrichtsverdraaiingen en werptechnieken. In tegenstelling tot oudere vechtsporten als Judo, Karate of Jiu-jitsu wordt niet enkel gefocust op 1 specifieke vorm van verdediging maar krijgen alle aspecten de juiste aandacht. Daardoor kan deze mooie vechtsport pronken met niet alleen een gevarieerde en interessante training maar ook met een krachtig antwoord op elke zelfverdedigingssituatie, voor jong/oud, man of vrouw, groot of klein.


Het is de ideale manier om meer zelfvertrouwen op te bouwen, jezelf te leren verdedigen en tegelijkertijd aan je conditie en kracht te werken. 

Aarzel niet om een aantal gratis proeflessen te komen volgen.

Info

Voor wie?

Hapkido is toegankelijk voor iedereen vanaf de leeftijd van 9 jaar. Wij staan gekend voor onze toegankelijke en vriendelijke trainingsgroep.
Waar?

De trainingen gaan door in onze Dojang op de tweede verdieping van de muziekacademie in Gellik (Biesweg 16, 3620 Lanaken). Neem de witte deur vlak naast de lagere school en volg de pijltjes tot aan de lift. (neem niet de trap)

Op zaterdag is er ook training in onze tweede vestiging in sporthal 't Kapelleke in Herenthout

Wanneer?

De trainingen gaan door in twee leeftijdsgroepen:

Maandag:
- 18u30-19u30: Kids t.e.m. 14j

- 19u45-21u15: > 15j

Vrijdag:
- 18u30-19u30: Kids t.e.m. 14j

- 19u45-21u15: > 15j


Wat mag je verwachten?

Tijdens de trainingen wordt zowel aandacht gegeven aan alle zelfverdedigingstechnieken die het Hapkido te bieden heeft, alsook aan stevige conditietraining en stretching/blessurepreventie.Trainerstaf

Guy Kusters - Erevoorzitter en oprichter


Oprichter en gewezen voorzitter/trainer van Mudori Lanaken.


Na zeer lange en indrukwekkende staat van dienst en enorme inzet ter promotie van Koreaanse gevechtssporten ondertussen erevoorzitter en grootmeester van onze Hapkidostijl. 

Dangraadhouder in Taekwondo, Hanmudo, Hapkido & Haedong Kumdo

Yves Coox - Hoofdinstructeur


Hoofdtrainer van de jeugd en volwassenengroep.


Sinds 1996 intensief bezig met verschillende gevechtssporten waaronder Hapkido, Hanmudo, Karate en Brazilian Jiu-jitsu.Dangraadhouder in Hanmudo & Hapkido

Harrie Beckers - Instructeur


Assistent-trainer van de jeugd- en volwassenengroep

Actief in gevechtsport sinds 1977. Gewezen hoofdtrainer van Taebaek Maastricht met specialiteit in wedstrijdsparring. 

Dangraadhouder in Taekwondo, Hapkido & Haedong Kumdo

Niels Jongen - Instructeur


Hoofdtrainer van de kidsgroep

Vechtsportcarrière gestart bij Mudori Lanaken in 2003 samen met zijn broer Sven en daarmee 1 van de leden met meeste anciënniteit. 

Dangraadhouder in Hapkido

Martijn Beckers


Assistent-trainer van de jeugd- en volwassenengroep

Sinds 1998 actief in vechtsport, initieel Taekwondo maar maakte snel de switch naar Hapkido. Intussen heeft hij zijn curriculum verder uitgebreid met Muay Thai, MMA en Haedong Kumdo, via stages in Thailand, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.

Dangraadhouder in Hapkido & Haedong Kumdo. 

Sven Jongen


Assistent-trainer van de jeugd- en volwassenengroep

Vechtsportcarrière gestart bij Mudori Lanaken in 2003 samen met zijn broer Niels en daarmee 1 van de leden met meeste anciënniteit. Naast Hapkido is hij vooral gebeten van fitness en gezonde voeding.


Dangraadhouder in Hapkido

Stef Jackers


Actief bij Mudori Lanaken sinds 2009, waar hij sinds enkele jaren met veel enthousiasme het kidstrainersteam versterkt o.l.v Niels Jongen.

Assistent-trainer van de kidsgroep