Haedong Kumdo

Bij Kumdo, oftewel de weg van het zwaard, wordt zowel de geest als het lichaam scherp geslepen door meester te worden van hardhouten, bamboe en metalen zwaarden. Het is de perfecte uitdaging voor wie de eeuwenoude kunst van de Ssaurabi, de Koreaanse samurai, onder de knie wil krijgen en in 1 beweging aan zijn conditie en motorische vaardigheden wil werken. Meesterschap in Kumdo vereist immers een zeer goede controle over lichaam en geest, met veel oog voor detail zodat het zwaard een verlengstuk van de arm wordt en als dusdanig  één met het lichaam.

Info

Voor wie?

Kumdo is toegankelijk voor iedereen vanaf de leeftijd van 15 jaar en zeer geschikt om tot op latere leeftijd te blijven uitoefenen

Waar?

De trainingen gaan door in onze Dojang op de tweede verdieping van de muziekacademie in Gellik (Biesweg 16, 3620 Lanaken). Neem de witte deur vlak naast de lagere school en volg de pijltjes tot aan de lift. (neem niet de trap)

Wanneer?

Er wordt 1x per week getraind op woensdag:

19u45-21u15

Wat mag je verwachten?

Bij Kumdo leer je de traditionele Koreaanse zwaardvormen en daarnaast wordt er ook uitvoerig aandacht besteed aan de basisbewegingen en snijtechnieken. Al dit wordt voorafgegaan door een uitvoerige opwarming en cardiotraining

Trainerstaf

Harrie Beckers - Hoofdinstructeur


Hoofdtrainer Kumdogroep

Actief in gevechtsport sinds 1977. Gewezen hoofdtrainer van Taebaek Maastricht met specialiteit in wedstrijdsparring. 
Dangraadhouder in Taekwondo, Hapkido & Haedong Kumdo

Martijn Beckers - Instructeur

Trainer Kumdogroep

Sinds 1998 actief in vechtsport, initieel Taekwondo maar maakte snel de switch naar Hapkido. Intussen heeft hij zijn curriculum verder uitgebreid met Muay Thai, MMA en Haedong Kumdo, via stages in Thailand, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea.


Dangraadhouder in Hapkido & Haedong Kumdo.